10x Meest gestelde vragen over de trouwjurk

Gefeliciteerd, je bent verloofd! Jouw Pinterest-bord vol met mooie trouwjurken kan worden afgestoft en de zoektocht naar jouw droomjurk kan beginnen. Al meer dan 30 jaar helpen wij bruiden bij deze zoektocht. We snappen dat jij hierover veel vragen hebt en daarom verzamelen we hieronder 10 veel gestelde vragen van bruiden bij het vinden van hun bruidsjurk.

1. Wanneer moet ik mijn trouwjurk kopen?

Als jullie (wenselijke) trouwdatum bekend is en jullie weten op wat voor soort trouwlocatie jullie willen trouwen, kan de zoektocht naar je droomjurk beginnen.

Wij adviseren om ongeveer 10 maanden voor je bruiloft te beginnen met oriënteren: waar koop ik mijn trouwjurk, welke stijl trouwjurk past bij mij, wat is het budget voor mijn trouwjurk, etc. Als je antwoord hebt op bovenstaande vragen, maak dan eenvoudig een afspraak om vrijblijvend trouwjurken te passen.

Het is niet mogelijk om trouwjurken te komen passen zonder afspraak.

2. Wat kost een trouwjurk gemiddeld?

Voordat je op zoek gaat naar je droomjurk, adviseren we je om een budget voor jezelf vast te stellen. Je kunt je budget op twee manieren vaststellen:

Optie 1: je kiest het bedrag dat jij uit wil geven aan een trouwjurk. Je bekijkt ter inspiratie dan ook alleen trouwjurken binnen dit budget. De trouwjurken op onze website kun je filteren op prijsklasse, zodat je alleen trouwjurken ziet binnen jouw budget.
 
Optie 2: je kijkt welk soort trouwjurk jou het meest aanspreekt en kijkt naar de gemiddelde prijsklasse van deze trouwjurken.
 
De nieuwe bruidsjurken bij ons in de winkel beginnen bij €1495 en de prijzen lopen op tot €3500.
De trouwjurken uit onze sample sale zijn al te koop vanaf €1195 en zijn direct leverbaar.

3. Wat is de levertijd van mijn trouwjurk?

De levertijd van een bruidsjurk kan oplopen tot 5 maanden. Plan dus op tijd een pasafspraak in. De trouwjurken uit onze sample sale hebben geen levertijd en worden uit voorraad verkocht. 

Bekijk de jurken uit onze sample sale hier.

4. Wat zijn bijkomende kosten bij de aanschaf van mijn trouwjurk?

Iedere trouwjurk moet vermaakt worden. Bij de aanschaf van jouw trouwjurk meten wij altijd jouw maten op. We bestellen vervolgens jouw trouwjurk in de confectiemaat die het beste bij jouw maten past. Wij werken samen met zelfstandige coupeuses die vervolgens jouw trouwjurk perfect passend naar jouw lichaam vermaken.

Veelvoorkomende aanpassingen aan een trouwjurk zijn bijvoorbeeld het inkorten van de roklengte, het aanpassen van de schouderbandjes of het innemen van de zijnaden. Omdat onze coupeuses zelfstandig zijn, zitten de kosten van het vermaken van de trouwjurk niet bij de verkoopprijs in.

Je betaalt de coupeuses voor de tijd dat ze met jouw trouwjurk bezig is en daarom is het voor ons tijdens een pasafspraak lastig een inschatting van de kosten te geven. De coupeuse zelf kan uiteraard een schatting maken wanneer je bij haar bent en de jurk bij jou aan heeft gezien. Denk naast de vermaakkosten ook aan een extra budget voor je accessoires, zoals een sluier, mooi haarsieraad en comfortabele trouwschoenen.

5. Hoe weet ik dat ik mijn trouwjurk bij een betrouwbare partij koop?

We begrijpen dat je trouwjurk waarschijnlijk één van de duurste kledingstukken zal zijn die je ooit zult kopen. Wij zijn een CBW-erkende bruidsmodewinkel, wat jou meer zekerheid biedt dan andere bruidsmodewinkels zonder CBW-erkenning.

Voordelen van een CBW-erkende bruidsmodewinkel zijn:

 1. 1
  Binnen 14 dagen na aankoop mag je je trouwjurk omruilen als je twijfelt.
 2. 2
  Gaat een CBW-erkende bruidsmodewinkel failliet, dan heb je recht op levering van de door jouw bestelde trouwjurk en accessoires.
 3. 3
  Je aanbetaling is gegarandeerd.
 4. 4
  Mocht je ooit een klacht hebben, dan is er de onafhankelijke geschillencommissie Bruidsmode.

6. Wie betaalt de trouwjurk?

Bij ons zien we in de winkel dat ongeveer de helft van de bruiden haar trouwjurk zelf betaald. Daarnaast wordt de jurk ook vaak betaald door bijvoorbeeld de ouder(s) van de bruid.

Als je een nieuwe trouwjurk bij ons koopt, betaal je je trouwjurk in twee termijnen. De eerste termijn, 50% van de verkoopprijs, is als je bij ons in de winkel je trouwjurk hebt uitgezocht en voordat we de jurk voor je bestellen. De tweede termijn, de andere 50% van de verkoopprijs, betaal je als de jurk bij ons geleverd is.

Hebben wij de volledige betaling ontvangen, dan brengen wij jouw trouwjurk naar de coupeuse en kun je de jurk daar laten afpassen.

7. Wie neem ik mee trouwjurken passen?

Bij ons in de winkel mag je maximaal 4 personen meenemen naar de pasafspraak. Voor een accessoires-afspraak geldt een maximum van 2 personen. Dat is inclusief (kleine) kinderen. We adviseren je heel selectief te zijn bij het uitkiezen van jouw #bridesquad, zodat we ons kunnen focussen op jou. Neem alleen mensen mee wiens mening echt belangrijk voor je is. En hoe leuk is het om je trouwjurk voor zoveel mogelijk mensen nog een verrassing te houden?

8. Welke trouwjurk past bij mij en mijn figuur?

Een trouwjurk die past bij jouw figuur, accentueert je goede kanten en leidt de aandacht af van datgene waar je minder blij mee bent. Onze adviseuses helpen jou je op je mooist te laten voelen. De allerbeste manier om te weten welke trouwjurk je goed staat, is uiteindelijk door gewoon te gaan passen!

9. Hoe ga je met je trouwjurk naar de wc?

Onze coupeuses geven jou, tijdens het afpassen van je trouwjurk, een snelcursus “bruid voor een dag”. Ze vertellen onder ander hoe je het beste je trouwjurk aan kan doen, hoe je jurk dicht moet, maar ook hoe je met je trouwjurk naar de wc gaat. We geven alvast een tipje van de sluier: de hoepel is je beste vriend tijdens wc-bezoekjes!

10. Kan ik bij jullie ook trouwjurken huren?

Nee, wij verhuren geen trouwjurken. Ook zijn wij een aantal jaar geleden gestopt met de verkoop/bemiddeling van tweedehands trouwjurken.


Lees ook: 

Chat openen
Heb je een vraag voor ons?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?