Hoe kies ik mijn bruidsmodewinkel?

Je trouwdag is een van de meest bijzondere momenten in je leven, en het kiezen van de juiste bruidsmodewinkel is cruciaal voor het vinden van jouw droomjurk. Met zoveel verschillende winkels kan het een uitdaging zijn om de juiste te vinden. In deze blog delen we belangrijke tips om ervoor te zorgen dat je de bruidsmodewinkel vindt die bij jou past.

Werkwijze van de winkel

Elke bruidsmodewinkel heeft zijn eigen werkwijze. Zorg ervoor dat deze aansluit bij jouw verwachtingen en voorkeuren. Wil jij bijvoorbeeld graag zelf je trouwjurk uitzoeken en wil je dat je entourage ook jurken aan kan dragen? Kies dan een winkel die volhangt met trouwjurken waar je zelf tussen kunt gaan shoppen.

"Bedenk je wel dat dit vooraf misschien leuk klinkt, maar wij uit ervaring kunnen zeggen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Een trouwjurk ziet er op de hanger heel anders uit dan op jouw lichaam. En je loopt het risico dat je een trouwjurk ziet die precies is wat jij zoekt, maar ver boven je budget is. Om deze redenen hangen de trouwjurken bij ons niet in het zicht, dus kun je bij ons niet zelf shoppen.”

Ook zijn er winkels waarbij je met vijf andere bruiden in één grote ruimte staat te passen en bij elkaar kunt kijken. Is dit wat jij wil of raak jij hier snel door afgeleid of overprikkeld? “In onze winkel zit je met jouw entourage in een eigen, afgesloten pasruimte, waardoor je niet in contact komt met andere bruiden.” Kies een werkwijze waarbij je je comfortabel voelt, want iedere winkel werkt anders.

Stijl en smaak

Bekijk de collectie trouwjurken op de website van de winkel voordat je ergens een pasafspraak maakt. Veel bruidsmodewinkels zetten (een deel van) hun collectie op de website, zodat je weet welke stijl jurken er in de winkel hangen. “Onze gehele collectie staat op de website, omdat je de jurken bij ons niet in de winkel ziet hangen. Zo krijg je een goed beeld van onze hele collectie en kun je kijken of die stijl bij jouw smaak en voorkeuren past.”

Bruidsmodemerken

Ben jij al jaren fan van een bepaald bruidsmodemerk, kijk dan op de website van het merk waar je officiële dealers van het merk vinden. Daarnaast kunnen bekende, internationale bruidsmodemerken je helpen bij het beoordelen van de kwaliteit en stijl van de jurken in een winkel. “Wij zijn officieel dealer van Enzoani, Modeca, Maggie Sottero, Rebecca Ingram, Lillian West, Sweetheart, Adriana Alier, Martha Blanc, Jarice en meer.”

Budget

Bekijk de prijzen van trouwjurken op de website van jouw favoriete winkel om te kijken of deze prijzen bij jouw budget passen. “Onze trouwjurken staan verdeeld in verschillende prijsklassen op de website, zodat je jouw budget kunt selecteren en alleen de jurken ziet die binnen deze prijsklasse vallen. Zo word je niet verliefd op een te dure jurk en kun je ook duidelijk zien wat er binnen die prijsklasse haalbaar is.” Een transparant inzicht in de prijzen of prijsklassen voorkomt teleurstelling in de winkel en helpt je bij het vinden van de perfecte jurk zonder financiële verrassingen.

Ervaringen van andere bruiden

Lees verschillende recensies en ervaringen van andere bruiden op Google of bijvoorbeeld bij de website van The Perfect Wedding, om een goed beeld te krijgen van de winkel. Gemiddeld laat 15% van de klanten een review achter en schrijven ontevreden klanten beduidend vaker een review dan tevreden klanten. “Onze klanten geven ons een 4,9 uit 5 sterren op Google en een 9,6 op The Perfect Wedding.”

Betrouwbaarheid

Kies voor een bruidsmodewinkel die CBW-erkend is. Dit keurmerk staat voor betrouwbaarheid en geeft je extra zekerheid bij de aanschaf van jouw trouwjurk. Zo is jouw aanbetaling gegarandeerd en heb je binnen 14 dagen recht op herkeuze. Mocht je ooit een klacht hebben, dan is er de onafhankelijke geschillencommissie Bruidsmode. “Onze winkel is aangesloten bij het CBW om onze bruiden maximale service en bescherming te bieden.”

Vermaakservice

De meeste winkels bieden een vermaakservice aan, maar ga hier niet op voorhand vanuit. Informeer of jouw favoriete winkel een vermaakservice in of buiten de winkel heeft. Het is handig om te weten of eventuele aanpassingen aan je trouwjurk voor rekening van de winkel komt of dat je hier zelf achteraan moet.

Sommige winkels bieden een vaste prijs voor het vermaken van je trouwjurk of hebben de vermaakkosten verwerkt in de verkoopprijs van de trouwjurk. “Wij werken nauw samen met ervaren bruidscoupeuses hier in de regio. De prijzen van onze trouwjurken zijn exclusief het vermaken.

Wij werken niet met een vaste prijs voor het vermaken van je trouwjurk, omdat we willen dat iedere bruid een eerlijke prijs betaalt voor het vermaken van haar specifieke trouwjurk. Een compleet kanten trouwjurk is namelijk veel arbeidsintensiever dan een cleane jurk. Daarom werken onze coupeuses met een uurtarief. Dit uurtarief is €50,-. Je betaalt dit bedrag direct aan de coupeuse, hier zitten wij als winkel niet nog eens tussen.”

Accessoires

Controleer of de winkel ook accessoires aanbiedt om je trouwlook compleet te maken. Het kunnen uitzoeken van accessoires in de bruidsmodewinkel maakt het gemakkelijker om je trouwjurk perfect af te stylen, omdat jouw trouwjurk in de winkel hangt. Eenmaal thuis kun je accessoires of schoenen van andere winkels niet bij je trouwjurk passen om te zien of het een mooi geheel is.

“Onze winkel voorziet bruiden van het totaalplaatje: van ondergoed tot schoenen en van statement oorbellen tot minimalistische haarsieraden: wij hebben het allemaal. Wij plannen een aparte afspraak voor de accessoires als je trouwjurk bij ons geleverd is, zodat we jouw trouwlook compleet kunnen afstylen terwijl je je eigen trouwjurk draagt.”

Daarnaast hebben we nog twee belangrijke tips voor als je jouw bruidsmodewinkel gevonden hebt:

1. Focus op één winkel

Voordat je je agenda vol plant met pasafspraken bij verschillende winkels, is het verstandig om je eerst te richten op één winkel. Als die winkel geen match blijkt te zijn, kun je daarna verder zoeken met de ervaringen die je daar hebt opgedaan.

2. Je entourage

Voordat je iedereen uitnodigt om te gaan “wedding dress shoppen” is het verstandig om te controleren hoeveel mensen je mee mag nemen naar je favoriete winkel. Veel winkels hebben een maximum aantal personen per pasafspraak ingesteld, zodat een pasafspraak zo soepel mogelijk verloopt. Je trouwjurk uitzoeken met 8 man entourage klinkt van te voren misschien leuk, maar blijkt in de ervaring haast onmogelijk met zoveel meningen.

Het is belangrijk voor een bruidsstylist om de volledige focus te hebben op jou als bruid en niet op alle “afleiding” eromheen van een te grote entourage.Bij ons in de winkel mag je maximaal 4 personen meenemen naar de pasafspraak. Voor een accessoires-afspraak geldt een maximum van 2 personen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat dit de ideale samenstelling is om op een gezellige, relaxte manier je droomjurken en bijpassende accessoires uit te zoeken. Wij maken om deze reden dan ook geen uitzondering op deze huisregel”.

Het kiezen van de juiste bruidsmodewinkel is een persoonlijke reis. Neem de tijd om verschillende bruidsmodewinkels te verkennen online en gebruik deze tips als leidraad om de perfecte match te vinden. Uiteindelijk draait het allemaal om het vinden van de jurk die niet alleen jouw lichaam omarmt, maar ook jouw unieke stijl en persoonlijkheid weerspiegelt. Veel succes met het vinden van jouw droomjurk!

Denk jij na het lezen van deze blog: ‘Jullie werkwijze en collectie passen precies bij mij’, maak dan hier eenvoudig een pasafspraak.


Lees ook: 

Chat openen
Heb je een vraag voor ons?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?