Pasafspraak De Blauwe Hoeve

Een bruidsjurk voor de mooiste dag van je leven

Rekenen, rekenen en nog eens rekenen. Wie trouwplannen heeft, doet bijna niets anders. Want het kost nogal wat tegenwoordig, een bruiloft houden. Voor bijvoorbeeld een trouwjurk ben je al gauw een vermogen kwijt. Tenminste, als je die nieuw koopt. Maar het kan voordeliger.

Michelle de Wilde is gastvrouw sinds januari 2018 in Bruidsboetiek De Blauwe Hoeve, gespecialiseerd in eenmaal gedragen (en nieuwe) bruidsjurken. Dat daarvoor een markt is, blijkt wel uit het feit dat de boetiek al meer dan 25 jaar mooie bruidsjurken levert aan aanstaande bruiden.

Wij vertellen u hier graag de ontstaansgeschiedenis van De Blauwe Hoeve. Maar wel met de opmerking dat Nel en Gonnie, de eerste eigenaresses zijn overleden.

De naam komt van een boerderij. Gonnie Lammers, de moeder van Mirjam, hoorde eens een jonge vrouw vertellen hoe duur bruidstrouwjurken zijn. Zij had het geluk gehad dat ze haar trouwjurk tweedehands kon kopen en dat scheelde heel veel. Zij bedacht dat het goed zou zijn als eenmaal gedragen trouwjurken opnieuw verkocht konden worden. Er zijn al zo veel kosten rond een trouwdag en met een tweedehandstrouwjurk kun je heel wat uitsparen. Zij besprak haar idee met Nel Buurman, een goede kennis uit Apeldoorn, die vlakbij in het boerendorpje Lieren woonde. Zij vroeg of zij misschien een leeg boerderijtje wist. Later bood ze aan om in haar woonkamer te beginnen. Ze woonde in De Blauwe Hoeve en zo ontstond de naam voor dit bedrijf.''

Nel en Gonnie hebben zes jaar in die huiskamer samengewerkt. "Toen zij steeds meer keuze in bruidsjurken kregen, werd de kamer te klein. Vandaar dat zij zes jaar geleden verhuisd zijn naar Apeldoorn. In 2003 is Nel Buurman overleden na een ernstige ziekte. Ze heeft tot kort voor haar overlijden nog meegeholpen in de zaak. In september 2006 wer de bruidsboetiek op naam van Mirjam de Wilde-Lammers. Wegens gezondheids redenen lukt het Gonnie Lammers  niet meer om mee te werken.

In januari 2018 werd wederom het stokje overgdragen van moeder op dochter en is Michelle de gastvrouw van De Blauwe Hoeve en is de hele collectie verhuisd naar een nieuwe pand aan het Shumanpark 39 eveneens in Apeldoorn.

Trouwfoto

Als iemand een jurk wil verkopen, mag deze niet ouder zijn dan twee jaar, zegt Michelle. "We vragen ons een duidelijke trouwfoto te sturen, zodat wij kunnen zien of de trouwjurk verkoopbaar is. Die moet natuurlijk gestoomd zijn en niet beschadigd. We willen ook graag weten waar de bruidsjurk gedragen is. Dat voorkomt dat de volgende eigenares de bruidsjurk in dezelfde stad draagt. Als de bruidsjurk bij ons komt te hangen, willen we graag de rekening zien voor het bepalen van de prijs. Wij verkopen hem voor de helft en de eigenaresse krijgt een derde uitbetaald. De trouwjurk is dan een jaar bij ons te zien. Daarna bekijken we of de bruidsjurk nog een paar maanden mag blijven hangen. Anders moet de eigenares hem weer ophalen.''

Keus is er trouwens genoeg: er hangen zo'n 150 bruidsjurken. Naast de rekken met bruidsjurken staat bovendien een grote kast vol eenmaal gedragen schoenen. Ook die gaan van voet tot voet. De Blauwe Hoeve neemt graag bustiers in, BH's met een maagband voor een goede pasvorm. Ze verhuren daarnaast capejes en bontjes voor de koudere dagen.

coupeuse De Blauwe HoeveEr kan hulp in worden geroepen van een coupeuse die de bruidsjurk eventueel iets verandert. Zonder gediplomeerde coupeuses zouden we dit werk niet kunnen uitvoeren. Elke bruidsjurk moet immers perfect passend gemaakt worden voor de bruid die hem draagt.

Het is elke keer weer bijzonder als er een bruid komt. Met enthousiasme (en geduld!) begeleiden ze zo'n pas-sessie, die al gauw twee uur duurt. Het is altijd weer spannend of ze de smaak van de bruid goed aanvoelen en haar aan de juiste trouwjurk kunnen helpen. ,,We doen het voor die bruid die met een stralend gezicht vertrekt en zegt: wat ben ik blij dat ik geslaagd ben!''

 

Wij werken op afspraak

Zo kunnen wij u alle aandacht en tijd geven tijdens uw bezoek aan onze bruidsboetiek.

Afspraak maken

We leveren nieuwe bruidsjurken van:

Creations Of Leijten
Enzoani
Amelie
Bianco Evento
Lilly
Morilee
Bridalstar

Dit is hoe onze klanten ons waarderen!

Bruidsboetiek de Blauwe Hoeve

bolletjes