Do’s and don’ts tijdens een pasafspraak

Als je op zoek gaat naar je trouwjurk en aan je pasafspraak begint, kan het overweldigend zijn om de juiste keuzes te maken. Een pasafspraak in onze bruidsboetiek is een bijzondere ervaring waarbij we je graag helpen om je droomjurk te vinden. Om ervoor te zorgen dat deze ervaring soepel verloopt, hebben we een aantal essentiële do’s & don’ts voor zowel aanstaande bruiden als hun entourage op een rijtje gezet.

Voor de bruid - Do's

Sta open voor verschillende stijlen:

Natuurlijk gaat onze stylist aan de slag met jouw wensen, maar ook gaat ze proberen je aangenaam te verrassen met een trouwjurk waarvan je van tevoren nooit had gedacht dat je het mooi zou vinden. De uitkomst hiervan kan soms erg verrassend zijn!

Zeg alles wat in je opkomt:

Wees open en eerlijk tegenover onze stylist over hoe je de zoektocht van je droomjurk voor je ziet, zo kan zij je het beste helpen. Je kan alles tegen ons zeggen.

Filter de feedback van je entourage:

Je hebt je liefste vrienden & familie meegenomen, maar niet iedereen kan even goed opbouwende feedback geven. Filter daarom de feedback van je entourage goed en bedenk je: wat is iemands persoonlijke smaak en wanneer gaat het echt over jou in de jurk?

Stel vragen:

Maak je je ergens zorgen over? Aarzel dan niet om vragen te stellen. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je gerust te stellen.

Geef iedere trouwjurk een eerlijke kans:

Soms ben je met je hoofd ergens anders dan bij de trouwjurk die je op dat moment aan hebt. Zo kun je per ongeluk je droomjurk mislopen. Geef daarom iedere trouwjurk eerlijk je aandacht, focus en een kans om jouw droomjurk te worden.

Geniet en heb plezier:

Het kiezen van je trouwjurk is een speciaal moment waar gezonde zenuwen bij horen, maar vergeet ook niet van het proces te genieten.

Voor de bruid - Don'ts

Je budget vergeten:

Houd je aan het budget dat je van tevoren hebt vastgesteld en pas geen trouwjurken die boven je budget vallen. Het is belangrijk om binnen je financiële grenzen te blijven en je niet mee te laten slepen door het moment (en achteraf spijt krijgen). Bepaal en communiceer gelijk je absolute maximale budget, zodat je jouw droomjurk niet per ongeluk misloopt.

Te veel mensen meenemen:

Een te grote entourage kan leiden tot verwarring door alle verschillende meningen. Kies alleen mensen die jou goed kennen en jouw persoonlijke smaak respecteren. Let op: je mag bij ons maximaal 4 personen meenemen naar een pasafspraak en maximaal 2 personen naar een accessoires-afspraak.

Een jurk uitkiezen rekening houdend met afvallen:

Kies een trouwjurk die je nu fantastisch staat en waarin je je zelfverzekerd voelt zoals je nu bent. Mocht je dan toch wat afvallen of extra gaan sporten, dan kan dat, maar heb je niet de druk dat het nodig is. We weten immers allemaal dat je nooit afvalt op de plekken waar je dat zou willen 😉

PS we bestellen nooit een trouwjurk in een kleinere maat dan de maten die we bij jou meten op het moment dat je een trouwjurk bij ons koopt. Val je in de maanden daaropvolgend toch af, weet dan dat we een trouwjurk 2 maten kleiner kunnen vermaken zonder dat je dit aan de verhoudingen van de jurk gaat zien.

Laat je niet meeslepen met de trends:

Een trouwjurk is een gevoelsaankoop en geen mode-item. Je wil het liefst over 30 jaar terugkijken naar je trouwfoto’s en je trouwjurk nog steeds mooi vinden. Zeg nou zelf: wat vind jij van de pofmouwen trend die je terugziet op de foto’s van jouw familieleden die trouwden in de jaren ‘80?

Wachten op tranen van geluk:

Lang niet elke bruid huilt bij het zien van haar droomjurk, en dat is helemaal oké! Bewaar die happy tears fijn voor je grote dag!

Voor de entourage - Do's

Kijk naar de reactie van de bruid:

Is de bruid happy, dan ben jij ook happy. Laat haar keuze leidend zijn en ondersteun haar in haar beslissing. Jouw focus is de hele tijd op haar uitstraling, want je wil dat ze straalt!

Bied ondersteuning en aanmoediging:

Moedig de bruid aan en geef haar het vertrouwen dat ze nodig heeft om de juiste keuze te maken. Ze heeft jou met een reden meegevraagd en vind jouw steun heel belangrijk.

Geef eerlijke feedback:

Wees eerlijk, maar constructief in je feedback. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat de brede band bij haar taille haar extra slank doet laten lijken of de smallere bandjes haar verrassend mooi staan. Zo geef je je eerlijke mening en tegelijkertijd feedback waar je haar zoektocht mee vereenvoudigd.

Voor de entourage - Don'ts

Gelijk je telefoon pakken:

Sommige bruiden vinden het leuk om zichzelf later nog eens terug te zien in alle trouwjurken die ze gepast hebben en daarom mogen er foto’s gemaakt worden in de pasruimte. Grijp echter niet gelijk naar je telefoon als de bruid uit haar paskamer komt, maar heb eerst aandacht voor haar in de jurk en laat uiteindelijk 1 iemand van de entourage een foto maken op het eind.

Over je eigen bruiloft praten:

Het draait nu om de bruid en haar zoektocht naar haar droomjurk. Laat haar in het middelpunt staan vandaag en laat verhalen over andermans bruiloft of die van jezelf vandaag even thuis.

De bruid overrompelen met te veel meningen:

Het is belangrijk om je eerlijke mening te geven richting de bruid, maar te veel tegenstrijdige meningen kunnen haar in verwarring brengen en haar zoektocht moeilijk maken. Filter daarom je feedback en laat je persoonlijke smaak achterwege.

Trouwjurken vergelijken met die van iemand anders:

Elke bruid is uniek en verdient een jurk die bij haar past. Vergelijk daarom trouwjurken niet met andermans trouwjurk, het zijn immers (bijna) allemaal ivoorkleurige, lange jurken 😉 En niemand wil een trouwjurk die lijkt op dat van iemand anders.

Met deze eenvoudige richtlijnen zal je pasafspraak bij onze bruidsboetiek een fijne ervaring worden. Sta open voor nieuwe mogelijkheden, geniet van het proces en laat je omringen door lieve mensen die je steunen. Wij kijken ernaar uit om je te helpen bij het vinden van jouw droomjurk!

Maak eenvoudig een pasafspraak via onderstaande button:


Lees ook: 

Chat openen
Heb je een vraag voor ons?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?