Eerste Hulp Bij Twijfel over je trouwjurk

“Vind ik mijn trouwjurk nog mooi? Pas ik mijn trouwjurk nog wel? Wordt ‘ie zo mooi als ik in gedachten heb als hij helemaal op maat is?” Dit zijn de zorgen van heel veel bruiden die wij na de aankoop van hun trouwjurk spreken. Twijfel jij momenteel over of jouw gekochte trouwjurk nog steeds jouw droomjurk is, weet dan: je bent hierin niet alleen! We horen deze twijfels regelmatig en delen daarom graag een aantal tips en ervaringen om je gerust te stellen.

Er zijn vaak 3 vragen die bij een bruid spelen:

1. Vind ik mijn trouwjurk nog mooi?

Als het al een tijdje terug is dat je je trouwjurk bij ons hebt uitgezocht, is het logisch dat je je jurk niet meer helemaal helder op je netvlies krijgt. Hierdoor ga je twijfelen, wat heel normaal is en waar je je niet alleen in hoeft te voelen. Veel bruiden hebben dit.

Probeer te achterhalen waar dit gevoel vandaan komt: ben je echt niet happy met je trouwjurk of is het iets anders? Is het bijvoorbeeld omdat je het moeilijk vond een trouwjurk te kiezen zonder een overleden dierbare? Denk ook terug aan het moment dat je je jurk uitkoos: toen voelde je je geweldig! Je hebt deze trouwjurk niet zomaar gekozen: deze trouwjurk koos jou!

Je mag bij ons in de winkel foto’s maken, dus waarschijnlijk heb je al wel weer eens teruggekeken naar die foto van jou in je droomjurk, maar merk je dat de twijfel toch blijft? Dat is niet heel gek, want een foto is uiteindelijk ook maar een plat beeld. Het kan zijn dat iemand net een foto uit een wat onvoordelige hoek van jou heeft gemaakt en dan kijk je alleen daar nog maar naar.

En wat je op een foto niet vast kunt leggen, dat is jouw gevoel, jouw sparkle: het gevoel dat jij had toen jij erachter kwam dat het joúw trouwjurk was. Dat gevoel komt pas terug wanneer je de trouwjurk nogmaals aantrekt.

We zouden graag iedereen tussentijds nogmaals zien glunderen in hun droomjurk, maar helaas is het voor ons niet mogelijk om dit te realiseren vanwege de vele bruiden die wij ontvangen in onze winkel. Wel kun je, op het moment dat jouw trouwjurk geleverd is, je trouwjurk komen ophalen in onze winkel zodat je deze thuis nog eens kan aanpassen.

2. Pas ik mijn trouwjurk nog? Is het wel de juiste maat?

In onze winkel hebben wij jouw maten opgemeten die relevant zijn voor het bestellen van jouw jurk. We meten deze maten altijd óver jouw kleding heen, zodat we nooit een te kleine trouwjurk voor je kunnen bestellen. Wij bestellen bij onze leverancier jouw bruidsjurk in een confectiemaat en kiezen dan de confectiemaat die het dichtst in de buurt komt bij de door ons bij jou gemeten borst-, taille- en heupmaat.

Omdat iedereen anders is, zit een confectiemaat nooit perfect. Daarom ga je nog naar een van onze coupeuses toe om de jurk op jouw lichaam af te passen. Het kan dus zijn dat jouw trouwjurk straks bij de coupeuse perfect zit op je heupen, maar nog te groot op je bovenlijf of andersom.

Jouw trouwjurk zal dus in principe nooit niet passen, tenzij je in de tussentijd extreem bent aangekomen. Zoals in onze algemene voorwaarden vermeld, zijn wij niet verantwoordelijk voor te veel gewichtstoename- of verlies. Een trouwjurk kan tot 2 maten kleiner en 1 maat groter gemaakt worden.

3. Wordt ‘ie zo mooi als ik in gedachten heb als hij helemaal op maat is?

Onze coupeuses stoppen niet totdat jij 100% tevreden bent met jouw trouwjurk. Met hun jarenlange ervaring én passie garanderen wij een perfecte pasvorm voor iedereen. Tijdens het afpassen van de trouwjurk, blijkt bijvoorbeeld vaak dat bijna niemands lichaam helemaal symmetrisch is. Onze coupeuses zorgen er desondanks voor dat jouw jurk altijd perfect in het midden van je lichaam wordt uitgemeten.

Om te zorgen dat je trouwjurk helemaal wordt zoals jij ‘m in gedachten hebt, is het belangrijk om goed met de coupeuse te communiceren. Zit je ergens mee, twijfel je ergens over of ben je ergens onzeker over: maak dat dan bespreekbaar. Onze coupeuses zijn meer dan bereid om met jou mee te denken in oplossingen.

Je kunt ook best zenuwachtig zijn voor de eerste ‘afspeldafspraak’ bij de coupeuse. Ook daarin ben je niet alleen! Kleine tip van onze coupeuses als je stress hebt voor je afspraak: vergeet niet iets te eten. Je moet tijdens het afspelden van je trouwjurk best een hele tijd stilstaan en als je je trouwjurk dan eindelijk weer aanhebt en je ziet dat alles goed gaat komen, valt er zoveel stress van je af en merken we in de praktijk dat je dan opeens licht in je hoofd kan worden.

De coupeuses passen trouwens altijd eerst de bovenkant van je trouwjurk af, ongeveer tot en met de heupen, zodat je je trouwschoenen nog even lekker uit kan laten. Die schoenen zitten namelijk altijd nog een beetje strak, doen zeer, zijn nog niet ingelopen, etc. en als je dan een hele tijd stil moet staan op die schoenen, dan is dat niet fijn. Pas als de bovenkant helemaal afgespeld is, dan worden de schoenen aangedaan en wordt de lengte van de jurk bepaald.

Sommige bruiden herkennen hun trouwjurk na zo’n lange tijd niet eens meer als ze deze bij de coupeuse op de hanger zien hangen! Dat kun je je nu misschien niet voorstellen, maar op een hanger ziet jouw jurk er ook weer heel anders uit dan hoe jij je de jurk herinnert in je gedachten. Schrik hier dus ook niet van en wacht rustig totdat je de trouwjurk weer aan hebt. Dan zal je gevoel je weer vertellen dat dit zeker wel jouw trouwjurk is!

Naast dat het ontzettend lieve meiden zijn, kom je bij onze coupeuses ook altijd in een kleinschalig bedrijf binnen, net zoals je in onze winkel gewend bent. Je hebt heel persoonlijk contact met je coupeuse en er zijn geen andere bruiden of mensen aanwezig op het moment dat jij komt afpassen. Onze coupeuses hebben jarenlange ervaring als bruidscoupeuse en doen er alles aan om van jouw trouwjurk jouw droomjurk te maken. 

Heb je nog vragen?

We hopen met deze en onze andere blogs jouw brandende vragen te hebben beantwoord.
Mocht dat niet zo zijn, dan mag je altijd contact met ons opnemen.


Lees ook: 

Chat openen
Heb je een vraag voor ons?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?