Ik heb een trouwjurk gekocht: en nu?

Je hebt je droomjurk gevonden, gefeliciteerd! *vreugdedansje* Wij vonden het een feestje om jou te ondersteunen tijdens de zoektocht naar de juiste trouwjurk voor jou. Dit betekent voor jou ook dat de zoektocht naar je trouwjurk erop zit en dat je vast al zit te fantaseren over de volgende keer dat je je bruidsjurk weer aan mag. Wanneer is dat eigenlijk en waar moet je nog meer rekening mee houden na de aankoop van je trouwjurk? Wij vertellen er alles over in deze blog.

Ik heb een trouwjurk gekocht die nog besteld moet worden. En nu?

Als je een trouwjurk hebt gekocht die nog besteld moet worden, heb je 50% van je aankoopbedrag in de winkel betaald. Na deze aanbetaling wordt je trouwjurk gelijk besteld, jeej! De levertijd van je trouwjurk verschilt per leverancier en kan oplopen tot 7 maanden.

Zodra wij van de leveranciers de verwachte leverdatum hebben ontvangen, krijg je van ons hierover een e-mail. Deze datum is slechts een indicatie, dus wanneer je trouwjurk daadwerkelijk bij ons is geleverd, ontvang je van ons direct een e-mail met daarin de bevestiging van de definitieve ontvangst van jouw trouwjurk. Ook vind je in deze mail een betaalverzoek voor de tweede termijn van je bruidsjurk.

Heb je de tweede termijn naar ons overgemaakt, dan is je trouwjurk 100% betaald en wordt deze naar een van onze coupeuses gebracht. Je hoeft je trouwjurk dus niet meer bij ons in de winkel op te komen halen, dit regelen wij voor je. De coupeuse belt jou zo’n 5 maanden voor je bruiloft om een afspraak in te plannen om je trouwjurk af te passen. Het kan dus zijn dat je al een afspraak maakt met de coupeuse voor het afpassen van je trouwjurk, terwijl je jurk nog niet binnen is.

Met het maken van de afspraak wordt uiteraard rekening gehouden met de levertijd van je trouwjurk.

Ik heb een trouwjurk uit de Sample Sale gekocht.
What’s next?

Als jij een bruidsjurk uit de Sample Sale hebt gekocht, heb je je trouwjurk in de winkel volledig betaald en heb je de trouwjurk in een hoes meegekregen naar huis. Je kunt de hoes eenvoudig dubbel vouwen en ergens veilig opbergen (zodat je aanstaande niet stiekem gaat kijken!), want je hoeft je nu nog geen zorgen te maken over eventuele vouwen en dergelijken.

Je trouwjurk wordt namelijk pas netjes voor je gestoomd/gestreken nadat deze bij onze coupeuses voor jou op maat gemaakt is. De coupeuse belt jou zo’n 5 maanden voor je bruiloft om een afspraak in te plannen om je trouwjurk af te passen.

Wanneer kan ik mijn trouwjurk voor de tweede keer passen?

De eerstvolgende mogelijkheid om jouw trouwjurk weer te passen, is tijdens de ‘afspeldafspraak’ bij een van de bij ons aangesloten coupeuses. Als je een trouwjurk hebt gekocht die nog besteld moest worden, hangt de jurk voor je klaar bij de coupeuse. Heb je een trouwjurk uit de Sample Sale gekocht, dan neem je je jurk zelf mee naar de coupeuse. Dan is eindelijk het moment daar om jouw trouwjurk nogmaals aan te trekken!

Wat doet de coupeuse eigenlijk?

Wij werken nauw samen met een selecte groep ervaren bruidscoupeuses uit de regio. Wij matchen jou met de coupeuse die qua afstand het meest gunstig gelegen is. Onze coupeuses zorgen ervoor dat jouw trouwjurk helemaal perfect op maat wordt gemaakt. Je komt normaal gesproken twee keer bij de coupeuse: eerst zo’n 6-8 weken voorafgaand aan je bruiloft voor het afspelden en vervolgens zo’n 1-2 weken voor de bruiloft om je trouwjurk op te halen.

Bij de eerste afspraak bij de coupeuse, kijkt ze met jou mee naar de aanpassingen die nog nodig of gewenst zijn, zodat jouw trouwjurk helemaal bij jou en jouw lichaam past. Zorg ervoor dat je vóór je eerste ‘afspeldafspraak’ al trouwschoenen hebt gekocht en vergeet deze niet mee te nemen, zodat de coupeuse de juiste lengte af kan spelden! Wanneer je trouwjurk door de coupeuse is afgespeld, adviseren we je gewicht zo constant mogelijk te houden, zodat je trouwjurk over een aantal weken nog steeds perfect past.

Tijdens de tweede en laatste afspraak bij de coupeuse, trek je nogmaals de trouwjurk aan om te checken of deze inderdaad helemaal geworden is zoals je voor ogen had. Zijn er op dat moment nog kleine aanpassingen, dan wordt dit gedaan terwijl je wacht. Je trouwjurk wordt volledig gestoomd/gestreken door onze coupeuses. Je krijgt aan het einde van de afspraak je trouwjurk mee in een daarvoor bestemde hoes, zodat je je jurk veilig kunt vervoeren. Op dat moment betaal je ook de coupeusekosten.

Als je eenmaal thuis bent, is het van belang om je jurk zo snel mogelijk uit de hoes te halen en uit te laten hangen. De coupeuse zal je dit (en nog heel veel andere handige tips) ook allemaal vertellen als je de jurk komt ophalen.

Wie neem ik mee naar de coupeuse?

Vanwege de beperkte ruimte bij onze coupeuses, vragen wij je om één persoon mee te nemen naar de afspraak. Neem in ieder geval bij het ophalen van de jurk de persoon mee die jou helpt bij het aankleden op je bruiloft, want hij of zij zal van onze coupeuse instructies krijgen over het juist aantrekken van je trouwjurk.

We snappen natuurlijk dat je je bruidsjurk aan meerdere mensen wil laten zien, maar de verrassing is des te groter op jullie bruiloft als de jurk voor nog zoveel mogelijk mensen een geheim is.

Kan ik mijn trouwjurk tussentijds komen passen?

We begrijpen dat je staat te popelen om jouw trouwjurk nog een keer te passen en soms laat de afspraak bij de coupeuse nog even op zich wachten. We zouden graag iedereen tussentijds nogmaals zien glunderen in hun droomjurk, maar helaas is het voor ons niet mogelijk om dit te realiseren vanwege de vele bruiden die wij ontvangen in onze winkel. Je kunt ons vertrouwen dat wij de juiste maat jurk voor jou bestellen en dat wat eenmaal jouw droomjurk is, ook altijd jouw droomjurk zal blijven.

Maak jij je zorgen over of jouw droomjurk nog wel jouw droomjurk is? Lees dan deze blog over de twijfel die bij vele bruiden ontstaat.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn aanstaande matcht bij mijn trouwjurk?

Gelukkig ben jij alvast geslaagd voor jouw droomjurk, maar nu gaat jouw aanstaande nog op pad! Om te zorgen dat jullie looks goed bij elkaar passen, kun je van ons een stofstaaltje van je jurk meekrijgen bij aankoop van je trouwjurk. Je aanstaande kan zijn of haar outfit en accessoires hiermee perfect op jouw trouwjurk afstemmen.

Heb je nog vragen?

We hopen met deze en onze andere blogs jouw brandende vragen te hebben beantwoord. Mocht dat niet zo zijn, dan mag je altijd contact met ons opnemen.


Lees ook: