TIP: Pinterest moodboard maken voor je bruiloft

Tips: Pinterest moodboard maken voor je bruiloft

pinterest-voor-je-bruiloft-inspiratie-trouwjurken-bruidsboetiek-de-blauwe-hoeve-bruidswinkel-apeldoorn-gelderland

Een Pinterest moodboard maken voor je bruiloft is een heel goed idee! Op een Pinterest moodboard voor je bruiloft visualiseer je namelijk alle ideeen die door je hoofd vliegen. jij denkt te weten wat je wilt, maar met een moodboard krijg je daadwerkelijk overzicht van wat je wilt.

Zo weten jij, je partner, weddingplanner en de bruidsboetiek precies wat jullie wensen zijn. 

Een moodboard visualiseert de ideeën in je hoofd

Hoe maak je een goed Pinterest moodboard voor je bruiloft? 
In deze blog geef ik je onze tips om het beste pinterest moodboard te maken voor jullie bruiloft. Wie kun je onze tips gebruiken bij de voorbereiding van jullie bruiloft! 

Tip 1: Niet één Pinterest moodboard, maar meerdere moodboards voor je bruiloft

Creëer een overzicht! Maak daarom niet één Pinterest moodboard voor je bruiloft, maar meerdere moodboards, elk met een eigen thema:
- Trouwjurken
- Trouwpakken 
- Decoratie/ de styling
- Locatie
- Foto's 
- Bruidstaart
- Bloemen
- vul zelf aan...

Maak zoveel moodboards als jij wilt. Deze moodboards helpen je om
je ideeën te ordenen. Je zal al snel merken dat het maken van de moodboards je enorm helpt om te kunnen bepalen wat je wel en niet wilt. 

Als je klaar bent zal je merken dat al je ideeën in hebt kunnen ordenen in overzichtelijke moodboards.
Believe me, you will love it!

Tip 2: Voeg zoveel mogelijk foto's toe aan je moodboards

Spreekt een foto je aan? voeg deze dan meteen toe aan een van je moodboards. Er is geen foute foto. Je mag er eigenlijk niet te lang over nadenken, want je eerste ingeving is altijd het beste. Dit hoort bij het proces van het maken van een moodboard.

Vind je bijvoorbeeld de rug van een trouwjurk super mooi, maar de rest van de jurk minder mooi? Dat maakt helemaal niks uit. Voeg de trouwjurk gewoon toe aan je Pinterest moodboard. De bruidsconsulent van de bruidsmodezaak zal precies begrijpen wat je mooi vindt en kan je zo het beste helpen om de mooiste trouwjurk uit te zoeken die helemaal bij jou past!

Maar hou er rekening mee dat jouw trouwjurk compleet anders kan zijn dan de foto's in jouw moodboard!

Op een ander moodboard verzal je foto's van decoratie en aankleding van je bruiloft. Je vult het moodboard met allemaal foto's die jij mooi vindt! Dit zal je enorm helpen om keuzes te maken.

Het maken van een Pinterest moodboard helpt je om je eigen smaak en wensen samen te vatten. dit zal je onwijs helpen in de voorbereidingen van je bruiloft. Je kunt namelijk echt laten zien wat je wilt, aan jezelf, aan elkaar en eventueel aan anderen

Laat je partner ook een moodboard maken. Dan ontdek je wat je beide wilt.

inspiratie-moodboard-pinterest-voor-je-bruiloft-bruidsboetiek-de-blauwe-hoeve-apeldoorn-gelderland-trouwjurken

Tip 3: Maak één Pinterest moodboards met je favoriete foto's

Heb je aan alle Pinterest moodboards al behoorlijk wat foto's kunnen toevoegen en al veel gescrold door alle foto's? Top! Na een tijdje heb je goede moodboards samengesteld met voldoende foto's waar je echt wat mee kunt.

Dan is het tijd om één nieuw Pinterest moodboard te maken en al je favoriete foto's uit de verschillende moodboards te gaan samenvoegen!

Kies uit elk moodboard slechte enkele favoriete foto's en voeg deze toe aan de Pinterest ' droom bruiloft moodboard'. Dit moodboard laat in plaatjes zien hoe jullie droombruiloft eruit ziet.

Tip 4: Kies jullie kleuren

Het kiezen van kleuren voor je bruiloft kan super moeilijk zijn. een Pinterest moodboard kan je heel goed helpen om kleuren te selecteren. Hou daarom kleuren in je achterhoofd wanneer je de moodboards samenstelt. 

Het is mooi als er een eenheid is in de kleuren die jullie kiezen voor jullie bruiloft.

- Welke kleuren vinden jullie mooi in de decoratie/styling? 
- Willen jullie een bepaalde kleur gebruiken in jullie outfit? Bijvoorbeeld in schoenen, sieraden, enz.? 
- Welke kleur willen jullie gebruiken in bloemen? 

Op gegeven moment zal je in de verschillende moodboards zien dat jullie neigen naar bepaalde kleuren, dat is super! Het kiezen van de kleuren kan super moeilijk zijn, het is dus heel slim om een moodboard te maken om dit voor jullie makkelijker te maken.

Tip 5: Deel je Pinterest moodboard voor je bruiloft met anderen

Jullie Pinterest moodboard voor de bruiloft visualiseert jullie smaak, plannen, ideeën en wensen. Het is daarom heel goed dat je dit deelt met iedereen die ook meewerkt aan jullie bruiloft,  denk hierbij aan:
- De weddingplanner
- Degene die jullie bruidstaart maakt
- De locatie 
- De Bruidswinkel

Zij kunnen gebruik maken van de moodboards om te helpen bij het creëren van jullie droombruiloft! 

Ook wij zijn altijd erg blij als er een moodboard word meegenomen naar de pas afspraak! Foto's zeggen meer dan 1000 woorden. Door het moodboard te zien krijgen wij een goed beeld van jouw idee en kunnen wij je de trouwjurken laten zien die daarbij aansluiten!

Zoek jij een bruidswinkel die met jou meedenkt? Maak dan direct een pas afspraak

Moodboard maken op Pinterest

Pinterest is echt een fantastisch platform om een moodboard te maken voor je bruiloft! Pinterest staat namelijk vol met foto's. je pint foto's gemakkelijk op je eigen gemaakte bord. Daarom is Pinterest de beste plek om een moodboard voor je bruiloft te maken! 

Ga meteen aan de slag! Bekijk ons Pinterest-account voor prachtige bruidsjurken en inspiratie 

Veel plezier! 


Lees ook: 

Chat openen
Heb je een vraag voor ons?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?