Waarom is een trouwjurk zo duur?

De vraag waarom een trouwjurk zo duur is, horen wij regelmatig voorbij komen. Onze (schoon)moeders hadden immers een droom van een trouwjurk voor een slordige 750 Gulden. Tijden zijn veranderd: Guldens werden Euro’s, grondstoffen werden duurder en daarmee veranderde de prijs van trouwjurken. Wij vertellen in deze blog waar de prijs van de trouwjurk door bepaald wordt.

Arbeidsloon en grondstoffen

Hoe duur een trouwjurk is, hangt van meerdere factoren af. De trouwjurken van bruidsmodemerk Enzoani worden bijvoorbeeld met de hand gemaakt. De kosten voor deze trouwjurken zitten ‘m daardoor voor een groot deel in arbeidsuren. Een gemiddelde trouwjurk kost gemiddeld 20 uur werk.

Maar dat is natuurlijk niet alles. Ook de kwaliteit van de stof is allesbepalend voor de prijs. De prijzen van grondstoffen en stroom rijzen de pan uit en dat wordt allemaal doorberekend door de stoffen leverancier. En vergis je niet hoe veel meters stof er in die prachtige sleep van jou zitten!

Exclusieve pasafspraak

Een trouwjurk koop je niet bij een normale kledingwinkel, maar bij een gespecialiseerde bruidsmodewinkel. Daar is het niet mogelijk om even de winkel binnen te komen wandelen, een paar trouwjurken uit het rek te pakken en deze zelf aan te trekken, zoals je bij een gewone kledingwinkel doet. In de 2 uur dat jouw pasafspraak duurt, wordt de helft van onze winkel exclusief voor jou en je entourage gereserveerd.

Onze adviseuse is jouw personal shopper en adviseert jou met haar jarenlang opgedane kennis. Een vrijblijvende pasafspraak maak je eenvoudig hier in onze online agenda.

Op maat gemaakt

Iedere trouwjurk moet vermaakt worden. Bij de aanschaf van jouw trouwjurk meten wij altijd jouw maten op. We bestellen vervolgens jouw trouwjurk in de confectiemaat die het beste bij jouw maten past. Wij werken samen met zelfstandige coupeuses die vervolgens jouw trouwjurk perfect passend bij jouw lichaam gaan maken.

Veelvoorkomende aanpassingen aan een trouwjurk zijn bijvoorbeeld het inkorten van de roklengte, het aanpassen van de schouderbandjes of het innemen van de zijnaden. Omdat onze coupeuses zelfstandigen zijn, zitten de kosten van het vermaken van de trouwjurk niet bij de verkoopprijs in. Je betaalt de coupeuses voor de tijd dat ze met jouw trouwjurk bezig is, dus ook hier zijn de arbeidsuren datgene wat de prijs bepaalt.

Wat kost een trouwjurk gemiddeld?

Voordat je op zoek gaat naar je droomjurk, adviseren we je om een budget voor jezelf vast te stellen. Je kunt je budget op twee manieren vaststellen:

Optie 1: je kiest het bedrag dat jij uit wil geven aan een trouwjurk. Je bekijkt ter inspiratie dan ook alleen trouwjurken binnen dit budget. De trouwjurken op onze website kun je filteren op prijsklasse, zodat je alleen trouwjurken ziet binnen jouw budget.
 
Optie 2: je kijkt welk soort trouwjurk jou het meest aanspreekt en kijkt naar de gemiddelde prijsklasse van deze trouwjurken.
 
De nieuwe bruidsjurken bij ons in de winkel beginnen bij €1395 en de prijzen lopen op tot €3500. De trouwjurken uit onze sample sale zijn al te koop vanaf €800 en kan je direct meenemen. 

Wie betaalt de trouwjurk?

Bij ons zien we in de winkel dat ongeveer de helft van de bruiden haar trouwjurk zelf betaalt. Daarnaast wordt de jurk ook vaak betaald door bijvoorbeeld de ouder(s) van de bruid. Als je een nieuwe trouwjurk bij ons koopt, betaal je je trouwjurk in twee termijnen.

De eerste termijn, 50% van de verkoopprijs, is als je bij ons in de winkel je trouwjurk hebt uitgezocht en voordat we de jurk voor je bestellen. De tweede termijn, de andere 50% van de verkoopprijs, betaal je als de jurk bij ons geleverd is. Hebben wij de volledige betaling ontvangen, dan brengen wij jouw trouwjurk naar de coupeuse en kun je de trouwjurk daar laten afpassen.


Lees ook: 

Chat openen
Heb je een vraag voor ons?
Hallo 👋
Hoe kunnen we je helpen?