Welke trouwjurk past bij mij?

Of je nou een jurkenpersoon bent of niet: voor iedere bruid en voor ieder figuur is er een passende trouwjurk. Een trouwjurk die past bij jouw figuur, accentueert je goede kanten en leidt de aandacht af van datgene waar je minder blij mee bent.

Hieronder hebben we een aantal basisprincipes van verschillende figuurtypes & daarbij passende trouwjurken op een rijtje gezet. Maar onthoud goed: de allerbeste manier om te weten welke trouwjurk je goed staat, is uiteindelijk door gewoon te gaan passen!

Verschillende figuurtypes

Van links naar rechts: zandloper, rechthoek, appel, peer & diamant. 

Zandloper

Heb jij vollere borsten, een smalle taille en zijn je schouders & heupen even breed, dan ben je de trotse eigenaar van een zandloper figuur. Met een nauwsluitende jurk komen jouw rondingen perfect tot z’n recht, maar eigenlijk heb je de luxe dat jij uit alle bruidsjurken kunt kiezen.

Om je lichaam zo mooi mogelijk naar voren te laten komen, vermijd je een jurk met te veel lagen stof.


annika-etoile-enzoani-bruidsboetiek-de-blauwe-hoeve-trouwjurk-apeldoorn-bruidsmode

Rechthoek

Bij een recht figuur zijn je schouders, taille en heupen op ongeveer dezelfde lijn. Wil je meer vrouwelijke vormen creëren, kies dan een jurk met veel details op borsthoogte en volume in de rok vanaf je heupen.

Door aan de onder- en bovenkant meer aandacht te leggen, creëer je de illusie van een zandloper figuur.


Appel figuur

Een appel figuur kenmerkt zich door een ronder bovenlichaam: jouw volume bevindt zich boven je heupen en een duidelijke taille mist. Daarentegen heb jij prachtige lange benen waar het peer figuur alleen maar van kan dromen!

Een A-lijn trouwjurk of een fit ’n flare zal bij jou een duidelijk taille creëren en wat dacht je van een jurk met split om jouw slanke benen te showen? 


Trouwjurk CHARISSE van Enzoani. Prijsklasse €2500 - €2999 >>

Peer figuur

Zijn jouw schouders relatief smal ten opzichte van jouw heupen en ben jij de trotse eigenaar van een paar stevige bovenbenen? Dan heb jij een peer figuur. Met losvallende trouwjurken, zoals een A-lijn of ball gown, wordt jouw slanke taille geaccentueerd waardoor er een zandloper figuur ontstaat. Omdat je niet over een volle buste beschikt, kun je helemaal los gaan met details op het bovenlijfje van je bruidsjurk.

Denk ook eens aan off shoulder-bandjes: zij laten. Jouw figuur zal dan nog meer lijken op een zandloper figuur.


Trouwjurk BERNADINE van Enzoani. Prijsklasse €2000 - €2499 >>

Diamant

Een brede rug en schouders in combinatie met smalle heupen, maakt het atletische diamant figuur. Als je je lichaam in balans wil brengen, dus je schouders smaller laten lijken en je heupen breder, dan is een A-lijn trouwjurk, een fit ’n flare of een ball gown perfect voor jou. 

Door volume aan de onderkant toe te voegen, creëer je de illusie van een zandloper figuur.


adriana-alier-shyrax-trouwjurk-bruidsboetiek-de-blauwe-hoeve-bruidswinkel-apeldoorn-bruidsmode-rosa-clara-prinses

Klein van stuk?

Ben je relatief klein, vermijd dan een ball gown. De grootte van de rok kan ervoor zorgen dat je in verhouding kleiner gaat lijken. Daarentegen geeft een A-lijn jurk jou juist meer lengte. Ook een fit ’n flare trouwjurk kun jij goed hebben. Deze heeft een langere, getailleerde top en een rok die uitloopt vanaf de heupen.

Want hoe smaller de jurk, hoe meer lengte de jurk aan jou geeft.

herve-paris-beau-lange-mouw-trouwjurk-bruidsboetiek-de-blauwe-hoeve-bruidswinkel-apeldoorn-bruidsmode

Hopelijk helpt deze informatie je een beetje op weg tijdens de zoektocht naar jouw droomjurk. Met dit in je achterhoofd, kun je alvast lekker een Pinterest-bord vullen met jouw droomjurken ter voorbereiding van je eerste pasafspraak.

Want zoals we eerder al zeiden: de allerbeste manier om te weten welke trouwjurk je goed staat, is uiteindelijk door gewoon te gaan passen! Je maakt hier eenvoudig een vrijblijvende pasafspraak.


Lees ook: